STARTSIDAN | UTRUSTNING | HEMSIDAN | FÖLJ BLOGGEN
DATUM: 2009-01-31 | TID: 20:37:56

BRA DAG

Sitter i soffan framför tvn och brasan och myser.
Idag har det blivit målning av köket. Inte helt klart för de tog slut på färg. Men det vart helt klart en förändring det som vart målat. Vi har även lagt in en ny bänkskiva, jätte fint vart det. Åååå vad jag längtar tills hela köket är klart.

Idag har det varit kallt, imorse -22 och under dagen -15.. Brr.. Men så fint med lite sol iaf. Älskar såna här dagar när det är kallt, mkt snö och sol. Och när snön glittrar så fint av solen. Det var sånt fint väder igår med och jag tror att det ska bli så imorron me :)
Imorgon tar vi en paus med köket för då får vi besök här. Det blir roligt :)


2   b i l d e r   f r å n   i d a g . . .

DATUM: 2009-01-30 | TID: 13:23:11

STOLT KUSIN

Just nu så är kusinen på väg till Frankrike för junior VM i skidåkning :) Är så stolt att hon kom med, det är stort. Ska hålla tummarna för dig Emma att allt ska gå bra :)


Va tvungen att få skryta lite, hihi ;)


DATUM: 2009-01-30 | TID: 09:40:48

FREDAG!!

Fredag idag då, den här veckan har bara sprungit förbi. Jag ska ta och duscha och fixa mig sen blir det att packa lite och så. När pappa slutar jobba så sticker vi till fjällen. Jag ska måla imorron, yay :) Rolla skåpluckorna i köket, kommer bli sååå snyggt. Och roligt!!!
Ha en bra fredag, bloggar mer från stugan ikväll eller imorron.


DATUM: 2009-01-29 | TID: 16:04:20

MIN PORTFOLIO

Så här ser min portfolio ut. Det är 2 olika mappar, en för 20 * 30 och en för 30 * 40. Köpte dessa 2 mappar på Mattonbutiken och var mkt prisvärda enligt mig.

Framöver blir det att fylla dessa mappar med ännu fler förstoringar.

DATUM: 2009-01-29 | TID: 15:23:05

LITE FÖRÄNDRINGAR


Lite förändringar i headern...
Tryck F5 om det inte ser ut som på bilden ovan.


DATUM: 2009-01-29 | TID: 11:43:29

FOTOKURS


L ä n g t a r   t i l l   s o m m a r e n   n ä r   j a g   s e r   d e n n a   b i l d . . .



Tråkigt nog så har jag inga nya bilder att posta. Men hade tänkt och ta lite bilder på min portfolio senare så dom kanske dyker upp senare idag eller ikväll. Om jag får till nån bra bild. Det var hur kul som helst att skaffa sig en sån och framkalla en massa förstoringar. Det ska jag fortsätta med framöver.

Fick reda på en tråkig sak igår, sökte in på en fotokurs men tyvärr så var den fullbokad. Men som tur var så skulle dom ha en till kurs för det var fler sökande. Så tur för mig att de blir en till för jag vill verkligen gå den kursen. Vill lära mig mer om kameran och foto. Så det ser jag framemot. Så ist för och börja kursen den 25 februari så får jag vänta tills den 1 april. Men men, bättre det än att inte få gå den alls. Jag ser framemot den!

Jag är så sugen på att klicka hem ett macro objektiv. Men jag måste nog fundera lite först. Det är ju inte direkt billigt med foto saker. Synd de när man vill ha fler saker.


DATUM: 2009-01-27 | TID: 11:18:18

VÄRK OCH ONT..

Jag hade ingen bra dag igår, vaknade med nackvärk. Fy det satt i hela långa dagen. Jag måste ha legat på nåt konstit sätt under natten för det gick verkligen inte att vrida huvvet åt ena hållet utan att det gjorde sååå ont. Jag har säkert sträckt mig eller nåt. På kvällen fick ja även lite huvudvärk så jag vart så trött så jag gick och la mig tidigt. Somnade så gott och sovit hela natten. Skönt!! Idag när jag vaknade var huvudvärken borta men är fortfarande lite öm i nacken och lite ont. Skönt att det nästan är borta.  Fy så hemskt det va igår..

Helgen spenderades uppe i fjällen i storm och snö. Det blåste rejält på lördagen. Det gillade jag inte. Men ut ska man när man har hund ;)  En granne hemifrån kom även till oss och hälsade på med deras hund. Så himla söt är deras hund. Ååå en sån ska jag ha sen när jag bor själv. :) Längtar.
Kollade även på skidskytte på tvn, har verkligen fastnat för den sporten. Det kan hända så mkt under en tävling och det kan bli riktigt spännande. Så hade jag gillat sport så pass mycket att jag höll på med det själv så hade jag velat tävlat i skidskytte :)
Vi har även jobbat mkt med köket i stugan. Fick kök från en släkting när dom köpte ett nytt. Så vi har rivit ut det gamla köket i stugan och satt dit det nya. Det vart en jätte stor skillnad. Men det är inte klart än, det ska målas och göras snyggt först. Blir nog jag som ska måla det till helgen :) Det kommer att bli jätte fint när allt är klart. Ser framemot det!


DATUM: 2009-01-22 | TID: 19:13:33

HEAVEN


E n   b i l d   f r å n   i   s o m r a s . . .
Med brist på nåra nya bilder så hittade jag en gammal bild från i somras.

Pärmarna kom inte med posten idag men ett avi brev som det stod att jag kunde hämta mitt paket på posten. Så det ska jag hämta ut imorron. Gud va roligt det ska bli och få lägga in bilderna och ha min portfolio i handen :) Längtar..


DATUM: 2009-01-22 | TID: 13:04:26

FÖRSTORINGAR & PORTFOLIO..

Inte hänt mkt denna vecka, dagarna bara går. Redan torsdag och snart helg igen. Blir stugan iaf i helgen :) Vi ska jobba med köket där. Spännande!
Jag beställde en massa förstoringar i början av veckan till min portfolio :) I förrgår och igår så kom dom med posten. Så kul var det :) Måste säga att det är en helt annan känsla att ha dom i handen än att titta på dom på datorn. Jag väntar nu på mina pärmar med plastfickor som bilderna ska va i. Spännande :) Min egen lilla samling av mina foton. Kul! Jag hoppas pärmarna kommer idag med posten. Väntar ivrigt på att posten ska komma.

Igår började jag även på en egen hemsida som jag kan samla alla foton i. Men som alltid så ska det bli problem men jag hoppas verkligen att jag får till allt för jag vill verkligen ha en sån hemsida. Ska fortsätta och jobba på det ikväll.
Nu ska jag ut med vovven!!


DATUM: 2009-01-18 | TID: 23:34:10

GOD NATT

Jag ska snart ta och lägga mig och sova, tänkte bara skriva nåra rader först. Har haft en mycket lugn och skön helg. Kollat mkt på skidskytte tävlingarna på tv, gillar den sporten mkt :) Och nu går det rätt så bra för nåra svenskar så då är det ju extra roligt att kolla på. Och snart är det VM igen, det blir kul :)

Idag har jag dock inte mått på topp. Jag vet inte om jag är på väg att bli förkyld. Känns som att det har varit på väg ett antal gånger men det bryter liksom aldrig ut. Sånt är jobbigt. Men jag tycker nog allt att det känns lite i halsen när jag sväljer och det har jag icke kännt förut. Och det brukar oftast börja med halsont innan man blir sjuk. Inte för att jag gillar att vara sjuk men nu vill jag faktiskt bli det så jag slipper detta skit när det aldrig bryter ut. Då är jag hellre sjuk så det går över nån gång.
Nu ska jag krypa ner i sängen, god natt..


DATUM: 2009-01-15 | TID: 22:28:31

GAMMALT


E t t   g a m m a l t   f o t o   t a g e t   i   s o m r a s   p å   e n   o r k i d é . . .
Ikväll har jag kollat igenom alla mina bilder som finns på datorn. Det var rätt så många märkte jag. Hittade denna bild som jag aldrig publicerat. Redigerat den lite i Photoshop, orginalet är i färg men jag fastnade för denna i svart/vitt. Gillar den så mycket så jag skulle vilja ha den som en förstoring.. Det kanske blir av senare, vem vet.
Blommor får mig att tänka på sommaren. Det känns långt dit men jag längtar..
G o d  n a t t . . .

DATUM: 2009-01-14 | TID: 13:25:17

ONSDAG..



B i l d e r   t a g n a   m e d   m o b i l k a m e r a n . 
Bilderna är ifrån igår när vi gick med Zack nere vid Storsjön. Vad snön hade smällt där!! Och halt var det. Det har ju varit plus i flera dagar nu så det är ju inte så konstigt att snön smälter. Men idag snöar det och är kallt :) Vintern är ju inte slut än och då ska de va kallt o mkt snö. 

I måndas gick nästan hela dagen åt att hjälpa mamma me att städa bort julen. Måste säga att de va skönt att få bort allt, älskar alla julsaker men inte när julen har varit, då vill jag bort med allt på en gång nästan. Igår vart det en stund på stan och sen en god middag och presentinslagning + kort tillverkning ;) Älskar att göra egna kort. Det är ju sååå roligt. Kollade även på Bygglov, äntligen börjar ett inredningsprogram igen :) Kan aldrig få nog av såna.. hihi.

Nu blir det att gå ut med Zack. 
 

DATUM: 2009-01-11 | TID: 20:22:12

HELGEN


Bild tagen med mobilkameran..
På detta ställe har jag tillbringat många timmar denna helg. Bilden är från igår och då var himlen så vacker. Idag har det inte varit nån sol utan blåst väldigt mkt. Men det finns ju inget dåligt väder utan bara dåliga kläder ;) Så de va tur att man hade varma kläder på sig. Men roligt har det varit. Vi har hejjat fram kusinen :) Det har gått riktigt bra för henne. Vi har även sett nåra åkare ur svenska skidlandslaget, häftigt :) Jag må ju säga att de ser mindre ut i verkligheten än vad man ser på tv, hihi..
D e   v a   m i n   h e l g   d e . .


DATUM: 2009-01-10 | TID: 11:57:39

LÖRDAG

Idag så ska jag och mamma åka på ÖSK och heja på kusin när hon glider fram i skidspåren. :) Där väntar även mormor,morfar o moster som vi ska gå med. Ska hålla tummarna att det går bra för kusin. Hon har ju varit så otroligt duktig nu så jag hoppas att det ska gå bra idag med. Jag får heja extra mkt på henne :)

Igår hände det inte så mkt.
Har varit så himla trött hela veckan. Mamma har varit sjuk och jag har känt lite jag med. Så det kanske är därför jag är så trött. Usch det är jobbigt att känna sig seg och orklös. Jag hoppas att jag blir piggare nästa vecka.
Jag målade iaf lite igår, det är alltid lika rogivande och lugnande. Jag mår så bra av det :) Jag gjorde en god middag igår och kollade på Let´s Dance på kvällen. Det var min fredag det. Lugn och skön.


Nu ska jag ta och göra mig klar för kl 15 startar hon och då måste vi vara på plats. Vi kanske ska åka dit lite tidigare med, får se. Det är ju en del av svenska skidlandslaget som tävlar där idag med. Hade varit kul och se men det viktigaste är ju självklart att få se min kusin :)
H a   e n   b r a   l ö r d a g . . .


DATUM: 2009-01-08 | TID: 16:16:57

REFLECTION


R e f l e c t i o n s . . .

Har inget vettigt att säga idag så då får det bli en bild ist..


DATUM: 2009-01-07 | TID: 09:32:56

BLACK&WHITE


Ä n n u   f l e r   b i l d e r   f r å n   m i n   l i l l a   f o t o s t u n d   i g å r . . .
Jag vart mkt nöjd med dessa bilder, tyckte dom vart riktigt läckra ;)

DATUM: 2009-01-06 | TID: 22:59:44

Min fotoutrustning



KAMERA

Nikon D40
(kamerahus)

Har ägt denna sedan maj -08. Jag är mycket nöjd med den. Det är en bra nybörjarkamera.






OBJEKTIV


AF-S DX 18-55 mm
Kitobjektivet som följde med kameran. Helt ok objektiv.


Nikon AF-S 60/2,8 G ED  (Macro)

Införskaffade mig detta macro maj 09. Jag gillar det väldigt mycket då jag är svag för att fota närbilder. Så detta objektiv passar mig utmärkt. Köpte det på Cyberphoto där dom har skrivit att det är toppklass på objektivet..


KAMERATILLBEHÖR



Stativ
Velbon DF-50

Detta stativ är nytt, fick det i julklapp -08. Kanon bra stativ, lätt att fälla ihop och bära med sig i väskan som följer med.



Filter

Hoya Närbildslins +4 52mm
Fick i julklapp -08, provat det lite och är mkt nöjd över resultaten.

UV-filter


Microfiberduk
För rengöring. Bra att ha.

Minneskort

SD Minneskort 2 GB



Kompaktkamera

Samsung Digimax S1000





 VILL HA

Kameraväska (Ska köpas snart)
Fler objektiv

DATUM: 2009-01-06 | TID: 21:04:09

KAMERA LEK



M i t t   h a l s b a n d   o c h   ö r h ä n g e n . . .
Jag lekte med kameran för en stund sen och detta är resultatet. Det kommer fler bilder ;) Vart en hel drös med bilder kan jag ju säga, hihi.

DATUM: 2009-01-05 | TID: 23:07:03

TÄND ETT LJUS..


. . .o c h   l å t   d e t   b r i n n a . .
Sitter här med massa tända ljus. Mysigt. Middan var mkt trevlig, god mat vart det oxå :) Vart min favorit, kyckling :) Nu är jag trött, har lite mer ont i huvudet än förut. Så jobbigt. Hoppas att den försvinner efter en natts sömn. Finns nog inget mer irritersamt än när man lägger sig med huvudvärk och så vaknar man med den dagen efter. Brukar ju kunna hända.
 Jag ska snart ta och lägga mig så jag säger god natt nu.


DATUM: 2009-01-05 | TID: 16:12:28

TRETTONDAGSAFTON


Trettondagsafton idag och vi är bjudna på middag hos nåra grannar. Kul! Hoppas det blir nån god mat, hihi ;) Det är ju alltid kul att få bli bjuden på middag.
Annars så har det inte hänt så mkt mer idag förutom de vanliga, ut med hunden, städning o sånt. Har varit seg och är lite konstig i huvudet, lite huvudvärk.Jag hoppas inte den bli värre nu när man ska bort.
Ha en bra trettondagsafton :)


DATUM: 2009-01-04 | TID: 21:15:03

BIL STRUL

Kommit hem från stugan nu. Det tog en himlans tid. Efter en natt i -30 graders kyla så ville inte våran bil starta. Det gick 4 timmar innan pappa fick igång bilen med hjälp av en annan bil. Så typiskt att det ska hända nåt sånt bara för att man var beredd på att åka hem och all packning var i bilen. Som tur var så kom vi hem iaf.

Nu är jag så trött så jag ska lägga mig i sängen och titta på tv, skönt.


DATUM: 2009-01-03 | TID: 22:00:01

ONE MORE..


E n   t i l l  b i l d   f r å n   i d a g . . .

Nu har jag sett Körslaget och sitter här i mitt mysiga rum med tända ljus och popcorn ;) Skönt och sitta inne i värmen när det är 25 minus ute.. k a l l t . . .
Ha en fortsatt trevlig lördagskväll! 


DATUM: 2009-01-03 | TID: 19:25:30

VINTER, VACKERT





V i n t e r   b i l d e r   f r å n   i d a g   i   H ö g l e k a r d a l e n . . .
Oj, vilken härlig dag det har varit. Då menar jag vädret. Det kom minst 3-4 dm med nysnö igår kväll/natt. Det snöade tom lite imorse. Det var längesen jag va med om att det snöade så mkt. Men vad fint det blir med en massa nysnö. Det vart ett riktigt vinterlandskap här.

Senare på eftermiddan vart det kallt. Det vart kallare och kallare. Ikväll, för en timme sedan ungefär var vi ute och gick med Zack i 22 minus grader. Brrr.. Det vart och klä på sig. Men det går bra bara man rör sig. Det var alldeles stjärnklart och månen lös upp i mörkret. Riktigt fint var det. Tänk om man kunde fånga det på bild. Tur att man har ett minne så man kommer ihåg det. :)


DATUM: 2009-01-02 | TID: 23:25:18

BUBBEN..


N y   b i l d   p å   b u b b e n  < 3


DATUM: 2009-01-02 | TID: 22:21:10

TACK SÅ MYCKET.

Tack så mycket till Petra för hjälpen med den snygga designen som du har gjort :)
Det är inte riktigt klart än, ska lägga till lite saker i den nya menyn :)

Är iaf i stugan igen. Stannar tills på söndag tror jag. Det snöar ute, mysigt. Men shit vad snö det kommer. Vi kommer att snöas in om det fortsätter ;) hihi..

DATUM: 2009-01-01 | TID: 21:41:50

NYÅRS BILDER

I n t e   m å n g a   b i l d e r   m e n   h ä r   ä r   n å g r a   f r å n   i g å r . . .

 



DATUM: 2009-01-01 | TID: 17:48:07

2009

F ö r s t a   i n l ä g g e t    p å   d e t   n y a   å r e t   2 0 0 9   ; )
Kom hem från stugan för en halvtimme sen. Hade en lugn och skön nyårsafton igår. Tycker det är så synd om Zack bara, han blir så rädd och orolig för alla raketer. Stackarn. Det är synd om alla djur som blir rädda. Det är ju så jobbigt och se dom. Det smällde ganska mycket runt våran stuga, jag fick se lite fyrverkerier iaf. Det är lite svårt att se för det är mycket träd  runt. Jag hade med mig kameran ute på gården, jag tror att jag fick till en bild iaf. Ska ta och titta på den i datan sen och se om det vart nåt. Hoppas.

Nu är jag hungrig, middan väntar. Köttfärssås och spagetti, mums ;)

Följ min blogg med bloglovin